Hoe werkt een VE indicatie en wanneer kunt u een VE indicatie aanvragen:
Heeft u het idee dat uw kind een taalachterstand heeft dan kan u bij het consultatiebureau (GGD) een VE indicatie aanvragen. Deze indicatie geeft u af bij de kinderopvang.
Hoe werkt het:
- Een VE aanbod is 16 uur per week en wordt gedurende 40 weken per jaar op de ochtenden (4 ochtenden van 4 uur) aangeboden. Van deze uren wordt 8 uur vergoed door de gemeente. Hiervoor hoeft u niets te doen dit regelen wij.
- De andere 8 uur worden verwerkt in uw contract. Hierbij is het wel belangrijk dat dit 2 ochtenden zijn.
- U ontvangt 2 contracten. Op het eerste contract staan de uren aangegeven die de gemeente vergoed. Op het andere contract staan uw eigen uren.
- In overleg met de ouders en de VE coach wordt er een plan van aanpak voor het kind opgesteld.
- Tijdens de VE uren wordt er volgens een op maat gemaakt programma gewerkt aan de ontwikkeling van uw kind. U wordt hiervan op de hoogte gehouden, regelmatig zijn er gesprekken met ouders.
- Er wordt een beginobservatie door het consultatiebureau (GGD) gedaan. U wordt hiervan op de hoogte gehouden. We vragen wel of u een briefje tekent zodat wij contact mogen opnemen met het consultatiebureau over uw kind.
- Het consultatiebureau komt tussendoor observeren om te kijken of uw kind nog extra VE nodig heeft. Ook hiervan wordt u op de hoogte gehouden.
- Als uw kind bijna 4 wordt krijgt hij/zij een warme overdracht naar de basisschool. Dit betekent een overdracht met de pedagogisch medewerker, de leerkracht en de ouders. Ook hiervoor moet u tekenen voor toestemming.
- In de schoolvakanties (zie hierboven) wordt er geen extra VE aangeboden en mag uw kind de uren die door de gemeente vergoed worden niet komen. De uren die u volgens eigen contract heeft mogen ze wel komen.