Peuteropvang

Peuteropvang:


Kinderopvang Mira start met peuteropvang voor kinderen van twee tot vier jaar.
Het is bedoelt voor kinderen waarvan de ouders geen recht hebben op kinderopvang toeslag omdat één of beide ouders niet werken. Het is dan mogelijk uren af te nemen waarvan de gemeente gedeeltelijk de kosten vergoed.


Spelen op de peuteropvang.
Terwijl de peuters spelen, stoeien, knutselen of fietsen, leren ze spelenderwijs sociale vaardigheden, waarden en normen. Verder zorgen de pedagogisch medewerkers voor een veilige speelplek waar kinderen de ruimte krijgen hun talenten optimaal te ontwikkelen.Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind volgens de VVE (vroeg- en Voorschoolse Educatie) – methode startblokken en weten daardoor precies hoe ze de kinderen in hun spel moeten begeleiden. Eigen keuzes maken en zelfstandigheid worden daarbij gestimuleerd.


Leerzaam op een speelse manier:
Bij onze peuteropvang kan uw peuter de wereld verkennen. Uw kind went aan een nieuwe omgeving en leert omgaan met andere peuters. Uw kind maakt kennis met woorden, cijfers kleuren en vormen. Doet mee aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen. Wij bereiden uw peuter spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang makkelijker wordt.

Doorgaande lijn met de basisschool.
Wij werken met het observatiesysteem KIJK. We beschrijven hierin hoe uw kind het doet bij ons op de peuteropvang. Zo krijgen we een goed inzicht hoe uw kind zich ontwikkelt. Hebben we het idee dat uw kind ergens extra aandacht nodig heeft dan bespreken we dat met u als ouder/verzorger. Omdat de basisschool ook met het programma KIJK werkt kan de school, al onze bevindingen van uw kind inkijken en hierop doorwerken. Natuurlijk worden deze eerst met u besproken en wordt hier uw toestemming voor gevraagd.


Extra aandacht voor taal.
Onze peuteropvang werkt met een VVE programma. Zo wordt de overgang naar de basisschool goed voorbereid we stimuleren uw peuter spelenderwijs in de taal- en denkontwikkeling, maar we dagen hem/haar ook creatief uit. Belangrijk is dat uw kind plezier heeft en onbewust de taal-, sociale en motorische vaardigheden traint. Dit doen we doormiddel van thema’s, één thema duurt 6 á 7 weken. In het thema komen de activiteiten aan bod die de ontwikkeling spelenderwijs stimuleren.


Wanneer naar de peuteropvang?
We bieden peuteropvang aan voor kinderen vanaf 2 jaar, elke ochtend van 09:00 tot 12:30. Dat is inclusief lunch. Ouders waarbij maar één ouder werkt of ouders die niet werken krijgen de peuteropvang voor maximaal 2 dagdelen (09:00u-12:30u) gesubsidieerd van de gemeente. Als ouder dient u dan een volledig ingevuld IB60 formulier bij ons aan te leveren. Afhankelijk van het inkomen krijgt u een vergoeding van de gemeente. 

Heeft u nog vragen?
Neem gerust contact op. We helpen u graag!

Kinderdagverblijf Mira Valkenswaard:


Karel Mollenstraat noord 6
5552 JA Valkenswaard

Tel: 040-2070821 (administratie)
Tel: 040-2070822 (Groepen)

mail@kinderopvang-mira.nl

 

 

Kinderdagverblijf Mira Budel:

Nieuwstraat 36B
6021 HT Budel (Gemeente Cranendonck)

Tel:  0495-494384 (administratie)
Tel: 0495-494348 (Groepen)

mail@kinderopvang-mira.nl