VVE

VVE (Vroeg Voorschoolse Educatie)

Wij werken op het kinderdagverblijf met Vroeg Voorschoolse Educatie. Dit doen wij met: Uk & Puk. Uk & Puk is een totaalprogramma voor kindercentra met speelse activiteiten voor kinderen van nul tot vier jaar. Kinderen ontwikkelen zich door zowel te spelen, als te ervaren en te ontdekken. Uk & Puk biedt uw kind de optimale speelruimte om vaardigheden te oefenen op het gebied van spraak en taal maar ook met het omgaan van gevoelens en omgaan met elkaar, bewegen en ervaren, en ruimtelijk begrip.

In de groep van uw kind kunt u, behalve de kinderen en de pedagogisch medewerkers, ook Puk tegenkomen. Wie is Puk? En wat doet hij in de groep van uw kind?
Puk is een pop en een speelkameraadje van de kinderen. Maar Puk is nog veel meer dan dat. Puk hoort bij het activiteitenprogramma Uk &Puk, dat speciaal ontwikkeld is voor kindercentra. Het doel is om kinderen tussen nul en vier jaar in hun ontwikkeling te stimuleren door samen te spelen en te ontdekken.

Het hele team heeft meerdere cursussen gevolgd om als gediplomeerd VVE medewerker de kinderen te kunnen begeleiden. Alle pedagogisch medewerkers  blijven zich hierin bijscholen. binnen het team zijn er een aantal pedagogisch medewerkers als VVE coach aangesteld zij zorgen voor een goede aansturing en voorbereiding van elk VVE thema.

puk-logo

Activiteiten

Uk &Puk bestaat uit allerlei activiteiten rondom verschillende thema’s. De thema’s zijn zo gekozen dat ze dicht bij de belevingswereld van uw kind staan. Puk speelt vaak een belangrijke rol in de activiteiten bijvoorbeeld: Puck maakt iets mee dat de kinderen herkennen zoals dat hij nieuwe schoenen heeft of Puck verkouden is. Hij laat de kinderen iets zien daarna maakt hij een grapje en stelt vragen. Via Puk worden kinderen betrokken bij een activiteit en uitgedaagd om mee te doen. Puk is een vriendje bij wie kinderen zich veilig voelen. Naast Puk, staat dus vooral uw ‘uk’ centraal in elke activiteit. Uk &Puk bestaat uit tien thema’s met twaalf activiteiten. Elke activiteit wordt beschreven voor de drie leeftijdscategorieën:

  • Thema’s per jaar
  • Er komen verschillende thema’s per jaar aan bod. In elk thema zitten activiteiten bedoelt voor zowel baby’s als dreumesen en voor peuters.

 

puk-boeken

Bij Puk werken we meer in kleine groepjes met de kinderen, zodat er meer persoonlijke aandacht is voor het kind en er daardoor meer aan de persoonlijke ontwikkeling van het kind gewerkt kan worden.
Wij beginnen de dag met een kring.
Dan zingen wij het volgende liedje:

“Wij maken een kringetje van jongens en van meisjes,
We maken een kringetje van tralala.
Maak nu een buiging, maak nu een buiging.
Bij de hand, bij de hand, pak je vriendje bij de hand.
Bij de hand, bij de hand, pak je vriendje bij de hand.”

Hierna zingen we:
“Goedemorgen …. (naam kind), fijn je weer te zien,
Wie zit er naast jou, weet je dat misschien?
Etc.”

Het is voor uw kind en ons erg leuk, als u wat meeneemt wat met het thema te maken heeft.

Spreekt deze methode u ook aan en wil u thuis ook kansen creëren om uw kind(eren) uit te dagen, kunt u altijd informatie vragen bij onze pedagogisch medewerkers.

VVE

Offerte aanvragen

Wil je weten wat het kost om uw kindje bij ons te brengen?
Vraag dan een offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan

Schrijf uw kind online in bij Kinderopvang Mira!

AANMELDEN