B.S.O.

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse Opvang (B.S.O.)

Spring snel naar:
> Dagindeling
>Vervoer Scholen
>Offerte aanvragen

Kinderdagverblijf Mira heeft  voor en na schoolse opvang (buitenschoolse opvang) voor kinderen van 4 t/m 12 (13) jaar. Zodra ze naar de middelbare school gaan krijgt u geen toeslag meer van de belastingdienst.
Vast personeel brengt en haalt de kinderen naar en van school met vervoer van het kinderdagverblijf.
Tijdens vakantie en studiedagen kunnen kinderen de hele dag aanwezig zijn.

Per groep zijn maximaal 20 kinderen ingedeeld, met 2 vaste gediplomeerde begeleiders. Indien mogelijk worden zij bijgestaan door een stagiaire van een beroepsopleiding.
Op de BSO hebben we een opendeurenbeleid, de kinderen van de verschillende groepen mogen met elkaar spelen.

In de ruimte zijn verschillende hoeken gecreëerd waar de kinderen kunnen spelen, er worden diverse activiteiten aangeboden waar de kinderen aan mee kunnen doen.
We bieden elke dag een (knutsel) activiteit aan maar de kinderen kunnen ook in kleine groepen koken, timmeren, naar de “bioscoop”, gezelschapsspelletjes. verkleden etc.
Zodra het weer het toelaat gaan we met de kinderen naar buiten toe om daar activiteiten te gaan doen, zoals Speeltuinen, dierenparkjes, speurtochten, bossen, speelvelden en plaatselijke activiteiten.

WP_000787  CIMG2192  CIMG2050  CIMG2062  

Dagindeling

De dagindeling kan afwijken, Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat de kinderen veel naar buiten gaan.
Wij hebben veel leuke uitstapjes zoals: naar de kinderboerderij, naar het bos, naar de speeltuin, boodschappen halen, huifkarrentocht, etc.

15.15 – 15.30 uur de kinderen komen binnen, doen hun schoenen en jassen uit en kunnen gaan spelen tot alle kinderen er zijn.Evt. lossen spulle/papier worden in de bakjes gelegd.
Alle kinderen worden afgeturfd bij binnenkomst.

15.30 uur Alle kinderen zijn aangekomen en iedereen gaat aan tafel zitten. Iedereen eet eerst peperkoek of rijstewafel en drinkt limonade, evt. ook een tweede keer als ze dat aangeven.

15.45 – 17.00 uur bij slecht weer blijven de kinderen binnen spelen en anders proberen we altijd zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Omdat de kinderen overdag veel binnen zitten proberen we met ze naar buiten te gaan. Kinderen mogen nooit alleen buiten spelen! We spelen in het speeltuintje van het Kinderdagverblijf of buiten het eigen terrein. Bij de speeltuin van het hertenkamp aan de Bosstraat is ook nog een groot grasveld waar allerlei spelletjes aangeboden kunnen worden of in het park tegenover het oude postkantoor.

Gaan we met de kinderen ergens naar toe buiten het terrein van het Kinderdagverblijf dan wordt er een briefje op de voordeur gehangen. Zo weten “vroege” ouders/verzorgers waar ze hun kind op kunnen halen Verder mogen de kinderen altijd knutselen, lezen, spelletjes doen (altijd aan tafel), hutten bouwen, op het schoolbord krijten enz.

16.30 uur De kinderen krijgen om 16.30uur extra drinken.

17.00 – 18.00 uur De kinderen van de Bso worden opgehaald. Terwijl ze wachten op hun ouders word er lekker gespeeld, gekletst, etc.

18.00 – 18.30 uur Kinderen die gebruik maken van verlengde opvang gaan naar beneden en worden centraal verzameld in één groep.

Tijdens vakanties wordt een apart programma aangeboden afhankelijk van weer en mogelijkheden. Tijdens deze vakanties mogen de computers en televisie even aan zodat ieder kind daar om de beurt gebruik van kan maken, Wij gaan ook vaak naar een speeltuin, Kinderboerderij, zoo veldhoven, bossen etc.

Vervoer Scholen

De kinderen van de buitenschoolse opvang worden opgehaald door busjes/auto van het kinderdagverblijf.

De pedagogisch medewerker gaat evt. samen met stagiaire de kinderen binnen in/bij de school ophalen.
De stagiaire/pedagogisch medewerker heeft herkenbare kleding van het kinderdagverblijf aan zodat ze herkenbaar is en ze draagt er tevens zorg voor dat alle kinderen een gordel om hebben tijdens de rit.

Mocht een kind niet op school zijn, of met iemand anders mee willen wordt hiervoor contact opgenomen met het kinderdagverblijf. Er wordt gekeken of er afspraken zijn gemaakt, anders wordt een van de ouders gebeld.

Kinderopvang Mira heeft voor het vervoer natuurlijk een passende verzekering afgesloten.

Offerte aanvragen

Wil je weten wat het kost om uw kindje bij ons te brengen?
Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!